Trusted Reviews on ehtinyt testaamaan Tangentin Spectrum X6 BT -kaiuttimet, jotka julkistettiin vasta äskettäin.

Kaiutinelementteinä on kaksi viisituumaista basso/keskiäänistä ja tuuman kokoinen diskantti. Refleksiportti sijaitsee takana. Kyseessä on aktiiviset lattiakaiuttimet, joissa on aptx-koodekilla varustetun bluetooth-yhteyden lisäksi lajissaan harvinaisempi phono-sisääntulo. Niiden lisäksi löytyy myös optinen, koaksiaalinen ja miniplugisisääntulo sekä lähtö subwooferille.

Kaiuttimia kehutaan hintaluokassaan hyviksi. Ulkonäöllisesti kehuja saavat tyylikäs ulkonäkö ja työn jälki. Kaukosäädin sen sijaan saa hieman sapiskaa niin koostaan, tuntumastaan kuin näppäinten järjestelystäänkin, mutta se sisältää toisaalta esimerkiksi kätevän taajuuskorjaimen nollauspainikkeen.

Ääntä kuvataan lämpimäksi ja ne antavat elokuvien toistoonkin rutkasti tanakkuutta verrattuna television omaan ääneen ja soundbareihin. Nolla-asennossakin bassoa kuvataan täyteläiseksi, tanakaksi ja rikkaaksi. Basson määrä saattaa tosin olla arvion mukaan joillekin liikaa.

Keskialueella toisto on yksityiskohtaista eikä siinä ole kulmikkuutta. Diskanttitoistoon sen sijaan kaivattiin hieman lisää säihkettä. Toisto on ajallisesti tarkkaa, äänikuva on suuri ja stereokuvaa kehutaan loistavaksi. Ääntä myös lähtee tarvittaessa paljon, mutta se säilyy tasapainoisena ja selkeänä.

Kaiken kaikkiaan kaiuttimet ovat testin mukaan hintaluokassaan erinomaiset. Suomen hinta ei ole tiedossa, mutta valmistajan sivuilla parin hinnaksi ilmoitetaan 899 €. Värivaihtoehtoina on mattamusta ja mattavalkoinen.

Arvion voi lukea Trusted Reviewsin sivuilta.