Applen viime kesänä julkistaman HomePod-älykaiuttimien oli tarkoitus alun perin ilmestyä joulumarkkinoille. Loppuvuodesta 2017 kuitenkin ilmoitettiin, että myyntiintulo siirtyy vuodenvaihteen tälle puolelle.

Nyt on vihdoin saatu tarkempi päivämäärä. HomePod saapuu myyntiin 9. helmikuuta. Aluksi se tulee kauppoihin vain kolmella englanninkielisellä alueella eli Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa. Keväällä kaiutin on Applen mukaan saapumassa myös Ranskaan ja Saksaan.

Yhdysvalloissa hinta on esimerkiksi Amazon Echoa ja Google Homea korkeampi 349 dollaria, mutta vastineeksi Apple on luvannut parempaa äänenlaatua. Aivan valmista ei ole vieläkään, sillä älykaiuttimien perusominaisuudet monihuonetuki ja stereoparitus tulevat saataville vasta myöhemmin tänä vuonna ohjelmistopäivityksellä.

Kaiuttimessa on subbarielementti ja seitsemän diskanttielementtiä. Piirinä on vuonna 2014 iPhone 6 -puhelimissa esitelty Apple A8. Puheohjaus tapahtuu Applen omalla Sirillä, joka on jo ennestään käytössä Applen muissa laitteissa myös Suomeksi. Sen avulla voi ohjata musiikin toistoa ainakin Apple Music -palvelun kautta, lähettää viestejä, asettaa ajastimia, kuunnella podcasteja ja uutisia sekä hakea tietoa urheilutuloksista, liikenteestä ja säästä. Applella on myös oma HomeKit-älykotialusta, jota tukeviin laitteisiin kuuluu esimerkiksi erilaisia hälyttimiä, lämpötilansäätimiä, valoja ja videokameroita. Niitäkin voi ohjata HomePodilla.

Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja tähtiharmaa.

www.apple.fi