Pioneer on esitellyt uuden VSX-933-kotiteatterivahvistimen. Vahvistin on 7.2-kanavainen, mutta se tukee myös 5.2.2-kanavaista Dolby Atmosta tai DTS:X:ää.

Videopuolella vahvistin tukee 4K/60p-kuvaa hdr10:llä hlg:llä ja Dolby Visionilla sekä bt.2020-väriavaruudella. Hdmi-liitännät ovat yhteensopivat hdcp 2.2-kopiosuojauksen kanssa. Hd-tasoista kuvaa katsellessa vahvistin pystyy skaalaamaan sen tarkempaan 4k-muotoon. Laite pystyy myös muuntamaan elokuvien kaksiulotteiset ääniraidat kolmiulotteisiin DTS Neural:X ja Dolby Surround -formaatteihin.

Vahvistintehoa on 135 wattia kanavaa kohden kuuden ohmin kuormalla. Zone 2 -kaiutinparia voi käyttää toistamaan joko samaa tai eri musiikkia kuin muut kaiuttimet. Kaiutinlähtöjen kautta käytettynä voi samaan aikaan kuunnella Zone 1:stä 5.2-kanavaisesti. Jos taas kytkee Zone 2:n linjaliitännän kautta esimerkiksi aktiivikaiuttimiin tai stereovahvistimeen, niin Zone 1:a voi käyttää 5.2.2-kanavaisena.

Mcacc -kalibrointijärjestelmä eli Multi-Channel Acoustic Calibration System ottaa huomioon kaiuttimien koon, asennuskorkeuden ja etäisyyden mukauttaessaan toistoa. Se myös huomioi pääkaiuttimien ja subwooferin välisen vaiheviiveen. Reflex Optimizerin puolestaan luvataan korjaavan Dolby Atmos -kattokaiuttimien ja muiden kaiuttimien vaihe-erot.

Suoratoistopalveluista löytyy tuki Spotifylle, Deezerille, Tidalille ja Amazon Musicille. Nettiradioista mukana on TuneIn. Google Assistant -puheohjaus on myös tuettu, mutta se vaatii sitä tukevan älykaiuttimen. Langattomia toistolähteitä varten löytyy toki myös perinteisemmät bluetooth ja airplay.

VSX-933 tukee myös korkearesoluutioista ääntä lähiverkon tai usb-liitännän kautta. Flac-, wav- ja aiff-tiedostot hoituvat 24 bitin ja 192 kilohertsin laadulla ja alac-tiedostot 96 kilohertsin näytteenottotaajuudella. Lisäksi laite tukee dsd:tä 2,8 MHz ja 5,6 MHz laadulla sekä Dolbyn TrueHD:tä 24-bittisenä ja 192-kilohertsisenä.

Monihuonepuolelta vahvistin tukee Chromecastia, DTS Play-Fi:tä ja Flareconnectia. Flareconnect on Pioneerin ja Onkyon viime syksynä julkistama monihuonejärjestelmä, jolla voi toistaa myös lp-levyjä synkronoidusti eri huoneissa. Vahvistimesta löytyy sitä varten myös phono-sisääntulo.

www.pioneer-audiovisual.eu