MajorHiFi on testannut Sonyn alkuvuodesta julkistamat MDR-1AM2-kuulokkeet. Ne ovat päivitetty versio MDR-1A:sta. Hintaa kuulokkeilla on Suomessa 250 euroa.

Keveyden ja mukavuuden ansiosta kuulokkeita jaksaa arvion mukaan pitää päässä pitkään. Mukana tulee pehmeä kuljetuspussi ja kaksi 1,2 metrin kaapelia. Toinen niistä on varustettu mikrofonilla, kaukosäätimellä ja miniplugiliitännällä, toinen taas on balansoitu malli 4,4 millin liitännällä.

Taajuusalue yltää MDR-1AM2:ssa harvinaisen laajalle, 3–100 000 hertsiin. Ne ovat myös helppo kuorma, sillä matala 16 ohmin impedanssi ja perustason 98 desibelin herkkyys tarkoittavat sitä, että kuulokkeet sopivat myös tehottomampien lähteiden kuten puhelinten pariksi.

Bassossa riittää MajorHiFin mukaan ulottuvuutta aivan poikkeuksellisen paljon, mutta niissä on myös elävyyttä ja vääntöä. Bassossa on myös runsaasti detaljeja, vaikka ajoittain ne hieman jäävätkin jalkoihin. Äänikuvassa on syvyyttä ja instrumentit sijoittuvat oikeille paikoilleen. Keskialuepuolikin on kunnossa, sillä sitä luonnehditaan mehukkaaksi, selkeäksi ja kirkkaaksi. Diskantit eivät kuitenkaan toistu niin rikkaina kuin muut taajuusalueet, vaikka niissä onkin yksityiskohtaisuutta.

MajorHiFin arvio löytyy täältä.

www.sony.fi