PCMag on testannut JBL:n Under Armour Sport Wireless Train -kuulokkeet. Kyseessä ovat kuntosalikäyttöön tarkoitetut langattomat on-ear-kuulokkeet, joiden suositushinta Suomessa on 199 euroa. Kuulokkeet ovat aivan uudet, ja niiden toimitukset alkavat elokuun puolenvälin tienoilla.

Mukana tulee johto, jossa on 3,5 millimetrin liitäntä, mikrofoni ja kaukosäädin. Kuulokkeet siirtyvät passiivitilaan, kun johto on kiinnitetty. Lataus tapahtuu usb-liitännän kautta. Akunkestoa luvataan noin 16 tuntia. Viiden minuutin pikalatauksella pitäisi saaman tunnin verran lisää kuunteluaikaa. Matkakäyttöä varten mukana tulee myös kova kotelo karbiinihaalla. Salikäyttöä ajatellen kuulokkeet on suunniteltu hienkestäviksi. Tosin ne ovat vain ipx4-sertifioidut, mikä ei ole kovin korkea luokitus.

Oikeanpuoleisessa kuulokkeessa sijaitsee virtapainike, joka toimii myös bluetooth-parinmuodostuksessa. Lisäksi siellä on äänenvoimakkuuden säätimet, joilla voi myös vaihtaa kappaletta, ja monitoiminäppäin toiston, puheluiden ja puheohjauksen hallintaan. Jos salilla tekee mieli hetkellisesti heittäytyä sosiaaliseksi, voi TalkThru-tilassa kuulla mikrofonien kautta ympäristön tai esimerkiksi treenitoverin äänet.

Sekä kuulokeosien että pannan pehmustus on runsaskätistä. Ne on pinnoitettu teknisellä ja hengittävällä kankaalla, minkä lisäksi kuulokepehmusteiden sisäosissa on grippimateriaalia, joka on tarkoitettu parantavan pysyvyyttä. PCMagin mukaan kuulokkeet pysyvätkin mukavasti paikallaan.

Yhteistyötä on tehty Under Armourin kanssa, ja mukana tulee vuoden mittainen jäsenyys MapMyFitness-palveluun, joka on noin 30 euron arvoinen. Kuulokkeiden ja palvelun välillä ei tosin ole muutoin mitään yhteyttä.

PCMagin mukaan basso on voimakas ja särötön. Vaikka alataajuudet ovat JBL:mäiseen tapaan korostetut, ne eivät kuitenkaan arvion mukaan peitä muita taajuusalueita alleen. Alataajuuksien ja alakeskiäänien rikkauden vastapainona on raikkaat yläkeskitaajuudet. Myös diskanttiosasto on hieman korostunut, mutta se ei tee toistosta kuitenkaan ylen määrin sähäkkää.

Kaiken kaikkiaan kuulokkeet siis vaikuttavat varsin sopivilta salikäyttöön – äänentoistoa myöten. Lisäpotku bassotaajuuksilla on treenatessa luultavasti toimivampi vaihtoehto kuin viimeisen päälle uskolliseksi hiottu toisto. Miinusta punttisalia ajatellen tulee kuitenkin hieman vaatimattomasta IP-sertifikaatista.

PCMagin arvion voi lukea täältä.

fi.jbl.com