Canon on julkistanut uuden PowerShot SX740 HS -kompaktikameran. Pienestä koosta huolimatta se tarjoaa pitkää polttoväliä ja mahdollisuuden kuvata 4k-videota.

40-kertaisessa zoomissa ulottuvuutta riittää laajakulmapäässä 24 millimetriin ja telepäässä 960 millimetriin saakka kinovastaavana. Valovoima on varsin vaatimaton f/3,3–6,9, joten kovin hämärässä valaistuksessa sillä ei pysty kuvaamaan. Taustavalaistu cmos-kenno on varsin pienikokoinen 6,17 x 4,55 millimetrin kokoisena, minkä ansiosta polttovälistä saa pitkän ilman suurikokoista objektiivia. Kennon tarkkuus on 20,3 megapikseliä. Sisällä hyrrää DIGIC 8 -prosessori.

Kamerassa on viisiakselinen kuvanvakaaja. Sarjakuvauksen luvataan pystyvän 10 ruudun sekuntivauhtiin ja yhdeksän pisteen automaattitarkennuksen luvataan olevan nopea. Videokuvaus onnistuu 4k-laadulla, minkä lisäksi kamera kykenee 4k time lapse -kuvasarjojen tallennukseen.

Kolmen tuuman kokoinen näyttö kääntyy pystysuunnassa ja sen voi taittaa myös selfie-ystävällisesti eteenpäin. Se ei ole kosketustoiminen. Kameran päältä löytyy ylös pomppaava pikkusalama. Kuvia voi siirtää wi-fin tai bluetoothin välityksellä tietokoneelle tai mobiililaitteille. Androidille ja iOS:ille on ladattavissa myös sovellus. Mitat ovat 110 x 64 x 40 millimetriä ja paino 300 grammaa.

Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Kameran luvataan saapuvan myyntiin 425 euron hintaan.

www.canon.fi