Samsungin lippulaivapuhelin Galaxy Note9 on nyt myynnissä Suomessa. Note on yhtiön toinen huippusarja, jossa on Galaxy S -sarjaa kookkaampi näyttö ja S Pen -kynä.

Muutoin tekniikka on pitkälti vastaava Galaxy S9:n kanssa. Sieltä on periytynyt Exynos 9180 -järjestelmäpiiri, joka valmistajan mukaan on suorituskyvyltään 33 prosenttia parempi ja grafiikkasuorituskyvyltään 23 prosenttia parempi. Jäähdytyksestä huolehtii nestejäähdytys, nyt hiilikuituisella lämpöputkella.

Note 9:ssä on S9+:stä tuttu kaksoiskamera 12 megapikselin kennoilla. Pääkamera on varustettu säätyvällä f/1,5–2,4 aukolla, kun taas kakkoskameran aukkoluku on f/2,4. Molemmissa on optinen kuvanvakain. Erikoisuutena takaa löytyy myös sykeanturi. Selfie-kamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla ja f/1,7 aukolla. Kameraa on terästetty tekoälyllä, ja videopuolella Note9 päihittää S9:n 920 fps nopeudella tapahtuvan superhidastuksen pystymällä tallentamaan sitä tuplasti pidempään eli 0,4 sekunnin ajan.

Edeltäjämalliin verrattuna näyttö on kasvanut 6,3 koosta 6,4 tuumaan. Näyttö on tuttuun tapaan reunojen yli kaartuva. S Pen -ohjauskynä on saanut nyt bluetooth-yhteyden kautta toimivan kauko-ohjausominaisuuden. Akku on saanut reilusti lisää kapasiteettia, sillä edeltäjän 3 300 milliampeeritunnin sijaan sitä on 4 000 milliampeerituntia. Puhelimella on ip68-luokitus.

DeX-ominaisuuden ansiosta puhelinta voi käyttää tietokoneen tavoin näytön, hiiren ja näppäimistön kanssa. Viime vuoden lippulaiva-Samsungit ovat vaatineet siihen erillisen telakan, mutta nyt sama hoituu elkällä usb-c–hdmi-adapterilla. Samaan aikaan puhelinta voi myös käyttää puhelimena.

Samsung Galaxy Note9 on nyt kaupoissa Midnight Black ja Ocean Blue -värivaihtoehtoina. Ocean Blue -mallin mukana tulee keltainen S Pen -kynä. 512 Gt:n Note9 -mallin suositushinta on 1299 euroa ja 128 Gt:n mallin 1029 euroa.

www.samsung.com/fi