Klipsch on esitellyt kaksi uutta subwooferia ja passiivisen highend-soundbarin. Subbarit sisältävät valmiuksia nykyaikaista älykotia ajatellen. Soundbar puolestaan tuo mukanaan tuulahduksen ajalta ennen soundbareja.

C-310ASWi:ssa on kymmenen tuuman kerametallielementti, kaksi saman kokoista passiivisäteilijää, 400 watin jatkuvaa tehoa tarjoava vahvistin ja mdf-kotelo. Äänenpaineeksi ilmoitetaan 116 desibeliä 35 hertsin kohdalla ja se yltää 25 hertsiin.

C-308ASWi on pienempi malli kahdeksan tuuman elementeillä ja passiivisäteilijöillä. Vahvistin on teholtaan 300 wattia. Sen äänenpaineeksi ilmoitetaan 100 desibeliä ja se yltää 28 hertsiin.

Yhteistä subbareille on, että molempia voidaan ohjata RJ-45-liitännän välityksellä Control4-, Creston-, Savant-, ja RTI-hallintajärjestelmällä. Niiden kautta voi automaattisesti vaihtaa sisääntuloliitäntää, säätää taajuuskorjainta, sisääntulovoimakkuutta ja vaihetta äänilähteeseen liittyen.

Hallinta ja viritys onnistuu Klipsch LowControl -sovelluksella, joka on ladattavissa iOS:ille ja Androidille. Huonekorjaus tapahtuu älypuhelimen sisäänrakennetulla mikrofonilla. Subbarit tulevat saataville kiiltomustana.

Heritage Theater Bar taas on tavallisuudesta poiketen passiivinen, kolmikanavainen soundbar. Myös ulkonäkö poikkeaa tavanomaisesta, sillä soundbarin ylä- ja alaosa on retrohenkisesti päällystetty viilutetulla puulla.

Kiinnostavaa on sekin, että 55 tuuman television mitoille suunnitellun standardimallin ohella soundbarin voi tilata myös räätälöidyn kokoisena aina 80 tuuman leveyteen asti. Värivaihtoehdot ovat pähkinäpuu, musta tai neljä puuviiluvaihtoehtoa. Kotelo on mdf:ää.

Joka kanavalle on 0,75 tuuman titaanidiskantti, joka on varustettu Tractrix-torvella, sekä kaksi neljätuumaista kerametallista basso/keskiäänielementtiä. Vahvistintehoksi valmistaja suosittelee 50–150 wattia. Herkkyyttä on 92 desibelin verran.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.klipsch.com

www.loudgroup.fi