Samsung Galaxy Watch -älykello on nyt myynnissä. Perjantaina kauppoihin ilmestynyt uutuus on ensimmäinen Suomessa myytävä laite, joka käyttää integroitua eSIM-korttia. Niinpä operaattoria vaihtaessa korttia ei tarvitse vaihtaa. Tosin tällä hetkellä eSIM on saatavilla vain Telialta.

Kello on saatavilla 46 millimetrin ja 42 millimetrin kokoisilla kellotauluilla. Suuremmassa mallissa on myös huomattavasti suurempi 472 milliampeeritunnin akku, kun pienempi joutuu tyytymään 270 milliampeerituntiin. Amoled-näyttö pystyy 360 x 360 pikselin tarkkuuteen. Kellossa on Gorilla Glass DX+ -lasi ja IP68-tasoinen pölyn- ja vedenkestävyys.

Sisuksissa hurisee uusi Exynos 9110 -järjestelmäpiiri, jonka pitäisi parantavan akunkestoa. Suuremmassa mallissa akun luvataankin kestävän mukavat 80 tuntia. Järjestelmäpiirin kaverina on 1,5 gigatavun ram-muisti ja neljän gigatavun tallennustila. Sykkeenmittaus on jatkuva ja unentarkkailutoimintoa on kehitetty. Kellossa on myös gps-paikannus, joten sillä voi piirtää lenkkireitin kartalle ilman älypuhelinta. Käyttöjärjestelmänä on Tizen.

Edullisemman mallin hinta on 379 euroa ja kalliimman 399 euroa. Värivaihtoehdot ovat suuremmassa mallissa hopea ja pienemmässä yönmusta ja ruusukulta. Lisää persoonallisuutta on saatavissa erillisillä rannekkeilla.

www.samsung.com/fi