Huaweilta on ilmestynyt Nova 4 -älypuhelin. Se on lyhyen ajan sisään jo toinen kamera-aukolla näytössä varustettu älypuhelin, kun Samsung esitteli Galaxy 8s:n viikkoa aiemmin. Samsungiin verrattuna Huawei on saanut nipistettyä reiän kokoa pari millimetriä – 4,5 millimetriin.

Erikoisominaisuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan kalliimman kärkimallin takakamera on varustettu peräti 48 megapikselin Sony IMX586 -kennolla. Saatavilla on myös edullisempi malli, jossa on 20 megapikselin pääkamera. Niiden aukkoluku on kennosta riippumatta f/1,8.

Kummassakin versiossa kakkoskamera on varustettu 16 megapikselin kennolla ja superlaajakulmalinssillä ja f/2,2-aukolla, kolmoskamera taas 2 megapikselin syvyysdataa lukevalla kameralla ja f/2,4-aukolla. Etupuolella on 25 megapikselin kamera f/2,0 aukolla. Se tarkennus on kiinteä. Kameroiden apuna on tekoäly, joka tunnistaa kohteen ja säätää asetuksia sen mukaan, vakauttaa kuvaa ja kaunistaa selfieitä.

Puhelimessa on 6,4 tuuman kokoinen lcd-näyttö, jonka tarkkuus yltää 2 310 x 1 080 pikseliin. Kuvasuhde on 19,25:9. Näyttö-runkosuhteeksi luvataan 91,8 prosenttia. Järjestelmäpiirinä on Kirin 970, joka on toiseksi uusinta sukupolvea valmistajan lippulaivapiiristä. Ram-muisti on kiitettävät 8 gigatavua ja sisäinen tallennustila 128 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on tuorein Android 9 Pie valmistajan omalla EMUI 9 -käyttöliittymällä.

Puhelin on lasi-alumiinirakenteinen ja saatavilla on kolme liukuvärivaihtoehdon lisäksi musta vaihtoehto. Tunnistautumista varten takaa löytyy sormenjälkilukija. Lataus tapahtuu usb-c-liitännän avulla ja puhelin tukee 18 watin pikalatausta. Akku on kapasiteetiltaan 3 750 milliampeerituntia. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on puhelimessa edelleen olemassa.

Kiinassa hinnat ovat noin 400 euron tietämissä, eli puhelin sijoittuu ylempään keskihintaluokkaan. Saapumisaikataulusta Suomeen ei ole vielä tietoa.

www.huawei.com