TTS Työtehoseura on testannut neljä alle tuhannen euron hintaista robotti-imuria. Mukana testissä olivat iRobot R980, Neato botcav D6, Electrolux Pure i9 ja Miele Scout RX2. Imurit sijoittuvat hieman keskimääräistä kalliimpaan hintaluokkaan. Asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat.

Nelikko oli varsin tasavahva, sillä arvosanat hajosivat Mielen 3,6:n ja iRobotin 4,1:n välille, kun asteikko sijoittui välille 1–5. Arvioissa keskityttiin ominaisuuksiin ja käytettävyyteen noin kahdenkymmenen neliön kalustetussa tilassa. Imureissa on antureita ja kameroita siivousalueen ja etäisyyksien määrittelyyn.

Parhaiten pärjänneet iRobot ja Neato selvisivät paremmin paksummista matoista Electroluxiin ja Mieleen verrattuna, mutta mikään imureista ei kuitenkaan imuroinut kaikkein pitkäkarvaisimpia mattoja. Electroluxissa ja Neatossa puolestaan oli ajoittain pulmia langattomaan verkkoon yhdistämisessä.

Kovilla lattiapinnoilla imureilla ei ollut ongelmia. Miele pärjäsi parhaiten nurkkien ja seinänvierustojen imuroinnissa, eniten ongelmia seinänvierusten ja nurkkien imuroinnissa oli testivoittaja iRobotilla ja Electroluxilla.

Hallinta tapahtuu mobiililaitteilla ja laitteet yhdistetään langattomaan verkkoon. Kaikkia testin malleja pystyy myös ajastamaan. Imureiden mukana on latausasema, jonka sijoittelulla voi olla vaikutusta siihen, miten hyvin imuri osaa navigoida etenkin sokkeloisissa tiloissa. Niiden käyttö siis edellyttää perinteistä imuria enemmän digiosaamista.

Tarkat testiarviot löytyvät Helsingin Sanomien artikkelista.