Puhelimestaan paremmin tunnettu Xiaomi valmistaa myös sähköpotkulautoja. Mi Electric Scooter M365 -malli on myynnissä myös Suomessa.

Kyydistä huolehtii 250 watin harjaton sähkömoottori, jonka voimin kulkupelin luvataan yltävän 25 kilometrin tuntinopeuteen. Latauksen luvataan riittävän 30 km matkaan, joten sillä sujuu mukavasti työmatkatkin ainakin kaupungissa. Ajamisen luvataan olevan helpompaa kuin tavallisella potkulaudalla tai polkupyörällä.

Nopeuden säätäminen tapahtuu oikean käden peukalolla. Vasemmalla kädellä puolestaan on käsijarru, joka jarruttaa samanaikaisesti edessä ja takana sijaitsevia lukkiutumattomia abs-levyjarruja. Etujarrua käytetään hyödyksi myös potkulaudan liike-energian taltioimiseksi akkuun. Takaa löytyy jarruvalo ja edestä led-ajovalo.

Akku ladataan verkkovirtapistokkeeseen liitettävällä matkalaturilla. Lataustilaa pystyy seuraamaan merkkivaloista. Lataamisen pitäisi kestää noin viisi tuntia. Potkulauta on valmistettu lentokonealumiinista ja se on saanut muotoilustaan Red Dot-, iF- ja Good Design -palkinnot. Renkailla on kokoa 8,5 tuumaa. Laitteelle luvataa myös ip54-tasoinen lian ja roiskeveden kestävyys.

Skootteri painaa 12,2 kiloa, joten sitä pystyy myös kantamaan. Taitettavuuden ansiosta sen pystyy laittamaan myös auton peräkonttiin. Android- ja iOS-käyttöjärjestelmälle on saatavilla ilmainen sovellus, jolla pystyy muun muassa seuraamaan sähköpotkulaudan tietoja, päivittämään laiteohjelmiston, lukitsemaan potkulaudan ja säätämään vakionopeuden.

Skootteri on heti saatavilla Suomessa. Hintaa sillä on 499 euroa. Laitetta suositellaan vähintään 16-vuotiaille, 120–200 cm pituisille ja alle satakiloisille. Kypärän käyttö ei ole pakollista mutta suositeltavaa.

www.xiaomi-mi.net