Electrolux on esitellyt Pure A9 -ilmanpuhdistimen, jossa erityistä on eri tarpeen ja vuodenajan mukaan vaihdettavat suodattimet. Niitä on tarjolla muun muassa siitepölyn, pölyhiukkasten tai eläinten tuoksujen poistoon.

Ulkoisesti Pure A9 on monia ilmanvaihtolaitteita elegantimpi muun muassa kangasviimeistelynsä ja nahkahihnansa ansiosta. Laitteella on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnusta. Suodatin on viisikerroksinen ja sisältää alustavan suodattimen, staattisesti latautuneen hiukkassuodattimen antibakteerisella käsittelyllä, aktiivihiilisuodattimen ja ionisaattorin.

Laitetta voi ohjata ja optimoida etänä mobiilisovelluksella sisäänrakennetun WiFi-yhteyden kautta. Sovelluksen kautta saa myös tietoa kodin ilmanlaadusta. Laite tunnistaa sensorien avulla kaasumaiset epäpuhtaudet, lämpötilan, hiilidioksidin ja kosteuden.

Kokovaihtoehtoja on tarjolla kaksi. Pienemmät PA91-404GY ja PA91-404DG ovat kooltaan 565 x 315 x 315 millimetriä ja painavat 7,9 kilogrammaa. Ne soveltuvat AHAM-standardin mukaan 37 neliömetrin tilaan ja ruotsalaisten tuntikohtaista ilmanvaihtoa koskevien määräysten mukaan 92 neliämetrin tilaan. Suurempi PA91-604GY on kooltaan 725 x 315 x 315 millimetriä ja painaa 8,9 kilogrammaa. Se taas soveltuu AHAM-standardin mukaan 52 neliömetrin tilaan ja ruotsalaisten määräysten mukaan 129 neliömetrin tilaan. Melutaso on 17–49 desibeliä.

Hinnat sijoittuvat 499 euron ja 599 euron välille.

www.electrolux.fi