Samsung laajentaa SmartThings -älykotilaitteidensa saatavuutta myös Suomeen. Yhtiö esitteli juuri muun muassa uuden valvontakameran, pistokkeen ja lampun. Ennestään tarjolla on ollut Samsungilta esimerkiksi tunnistimia ja painikkeita.

SmartThings-ekosysteemi on avoin, ja sitä tukevia laitteita on tarjolla kaikkiaan 4 000 kappaletta 50 eri valmistajalta. Monet malliston laitteet tarvitsevat SmartThings Hubin, joka yhdistää ne verkkoon. Järjestelmä mahdollistaa monenlaisen kodin automaation ja hallinnan sovelluksen välityksellä. SmartThingsin tietoturvasta pitävät huolen Zigbee ja Z-Wave -verkkoliikenneprotokollat. Hubin tietoihin taas pääsee käsiksi vain laitteen omistaja.

Pistorasian voi esimerkiksi asettaa katkaisemaan virran automaattisesti halutusta laitteesta kodista poistuttaessa. Puhelimesta voi aamulla käynnistää yhdellä napinpainalluksella esimerkiksi kahvinkeittimen, television ja valot. Pyykkikoneen voi asettaa lähettämään viestin pesuohjelman valmistuttua tai laittaa kesämökin lämmityksen päälle matkalta.

Hubi maksaa 90 euroa, pistoke 40 euroa ja painike 20 euroa. Tunnistimista on tarjolla liiketunnistin, monitoimitunnistin ja vesivuototunnistin, jotka maksavat 30 euroa kappaleelta. Kameran hinta ei ole vielä tiedossa. Lisää tietoa laitteista löytyy Samsungin sivuilta.

SmartThings-sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-mobiililaitteisiin ja se toimii myös Samsung Family Hub -jääkaapissa.