AudioQuest on esitellyt uuden DragonFly Cobalt -usb-dacin. Se on uusin versio usb-muistitikun kokoisesta da-muuntimesta, jonka ensimmäinen versio ilmestyi vuonna 2012. Tuoreemmat Black ja Red -mallit vuonna 2015 ja toivat mukanaan yhteensopivuuden Apple- ja Android-älypuhelimien kanssa. Kokeilimme AudioQuest Dragonfly Redin keväällä 2017.

Cobalt sijoittuu malliston kärkeen. Siinä on Red-mallin tavoin 2,1 voltin antoteho, joka riittää lähes mille tahansa kuulokkeille. Se käyttää bittitarkkaa digitaalista äänenvoimakkuuden säätöä, jonka luvataan tarjoavan erinomaisen signaali-kohinasuhteen. Cobalt on myös yhteensopiva älypuhelimien kanssa ja soittaa mqa-tiedostoja. Mitat ovat pienentyneet entisestään 10 prosenttia.

Muunnoksesta pitää huolen ESS ES9038Q2M -piiri. Uutta on myös PIC32MX274 -mikroprosessori, jonka luvataan kuluttavan vähemmän virtaa ja käsittelevän dataa kolmanneksen nopeammin. Virtalähteen suodatusta on myös parannettu, joten wifin, bluetoothin ja mobiiliverkon kohinan pitäisi olla olematonta. Mukana tulee DragonTail usb-a–usb-c -adapteri.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta se on joka tapauksessa enemmän kuin noin 200 euron hintaisella Redillä.

www.audioquest.com

www.sonus.fi