Rega on julkistanut uuden Planar 10 -levysoittimen. Yhtiö lupaa sen tarjoavan tähän mennessä parasta suorituskykyä. Soitin sijoittuu äskettäin julkaistun Planar 8 -mallin yläpuolelle. Siihen on otettu vaikutteita raskasta highendiä edustavasta Naiad-mallista. Planar 8:aan verrattuna kympissä on käytetty kehittyneempiä komponentteja.

Planar 10:ssä on matalamassainen RB3000-äänivarsi. Sen ripustukset on säädetty yli tuhannesosamillimetrin tarkkuudella. Apheta 3 -äänirasia on tehdasasennettuna Planar 8:n Apheta 2:n sijaan. Se on Moving Coil -tyyppinen ja kehitetty yhdessä soittimen kanssa. Halutessaan soittimen voi hankkia myös ilman äänirasiaa.

Rakenteessa on kiinnitetty huomiota jäykkyyteen ja tarkkuuteen. Moottorin kiinnitystekniikka on lainattu suoraan Naiad-mallista. 24 voltin moottori on kiinnitetty pohjasta. Moottori on myös käsin viritetty yhteensopivaksi virtalähteen kanssa.

Planar 10:ssä on Planar 8:n tavoin voileipärakenteinen plintti, jossa on Tancast 8 -polyuretaanivaahtoa kahden laminaattikerroksen välissä. Sen ansiosta laite on 40 prosenttia kevyempi kuin alkuperäinen RP10. Levylautasen eristystä on myös parannettu.

www.rega.co.uk

www.jjhifi.com