Motorola esitteli useita uusia puhelinmalleja. Uutta tuli sekä budjettiluokan E-sarjaan että keskihintaluokan G-sarjaan. Lisäksi yhtiö on tuomassa One Macro -puhelimen myyntiin Suomessa.

Järein uutuuksista on Moto G8 Plus, joka maksaa 269 euroa. Myynti alkaa 5. marraskuuta. Se on varustettu 6,3 tuuman IPS LCD -näytöllä, jonka kuvasuhde on nykypuhelimelle tavanomainen 19:9. Näytössä on lovi, jossa sijaitsee 25 megapikselin selfie-kamera.

Takana on kolmoiskamera, joista pääkamerassa on varsin järeä 48 megapikselin kenno. Kakkoskamerana on 117 asteen ultralaajakulma, jonka kennon resoluutio on sekin varsin pätevät 16 megapikseliä. Kolmantena on kahden megapikselin syvyyskamera, joka auttaa taustan sumentamisessa. Kamerat on varustettu lasertarkennuksella ja LED-valolla. Takana on myös sormenjälkilukija.

Järjestelmäpiirinä on keskiluokan Qualcomm Snapdragon 665, jonka kaverina on 4 gigatavun RAM-käyttömuisti ja versiosta riippuen 64 tai 128 gigatavua tallennusmuistia. Lisää tallennustilaa voi hankkia microSD-muistikortilla.

Akku on kapasiteetiltaan tänä vuonna tyypillinen 4 000 milliampeerituntia, ja sen lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta TurboPower-pikalatauksella. Puhelimessa on vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, mutta myös stereokaiuttimet ja tuki Dolby Atmos -tilaäänelle. Käyttöjärjestelmänä on toisiksi uusin Android 9 Pie. Suomessa värivaihtoehdot ovat Cosmic Blue ja Crystal Pink.

Budjettiluokan uutuus on Moto E6 Play, jonka hinta on 109 euroa. Puhelin tulee myyntiin marraskuun aikana. Se tarjoaa 5,5 tuuman näytön, joka yltää HD+ -tarkkuuteen. Puhelimessa on 13 megapikselin takakamera ja sormenjälkilukija.

Järjestelmäpiirinä on MediaTekin MT6739. RAM-käyttömuistia on vain kahden gigatavun verran, mutta tallennusmuistia on edulliseen hintaan nähden mukavat 32 gigatavua. Akun kapasiteetti on sekin kohtuulliset 3 000 milliampeerituntia. Suomessa tulevat saataville Steel Black ja Ocean Blue -värivaihtoehdot.

Lisäksi Suomen markkinoille saapuu 5. marraskuuta Motorola One Macro -puhelin, joka ilmestyi aikaisemmin Intiassa. Se on varustettu 6,2 tuuman LCD-näytöllä, jonka resoluutio on 1 520 x 720 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9. Näytössä on lovi kahdeksan megapikselin selfie-kameralle.

Puhelimessa on kolmoiskamera, joista pääkamerassa on 13 megapikselin kenno ja f/2,0-aukko. Sen kaverina on kaksi kappaletta kahden megapikselin kennoja, joista toinen on syvyyskamera ja toinen makrokamera lähellä olevien kohteiden kuvaamista varten. Lupausten mukaan tarkentamaan pitäisi pystyä alle kahden senttimetrin päästä.

Järjestelmäpiirinä on MediaTek Helio P70, jonka kaverina on neljän gigatavun RAM-käyttömuisti ja 64 gigatavun sisäinen tallennustila. Lisää tilaa saa microSD-muistikortin avulla. Akun kapasiteetti on hintaluokassaan mukavat 4 000 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on USB-C, mutta latausteho on vaatimattomat 10 wattia. Puhelin on varustettu perinteisellä 3,5 millimetrin kuulokeliitännällä. Suomeen puhelin saapuu Space Blue -ja Ultra Violet -värivaihtoehtoina. Käyttöjärjestelmä ei ole Android One, vaikka nimestä niin voisikin päätellä.

www.moto.com