Motorola on kertonut järjestävänsä julkistustilaisuuden 13. marraskuuta. Siellä mitä suurimmalla todennäköisellä esitellään uusi versio vuonna 2004 esitellystä suositusta Razr-simpukkapuhelimesta.

Uudesta mallista on huhuttu jo pitkään, ja kutsussa puhutaan uudelleenkeksitystä ikonista. Perinteisen simpukkapuhelimen sijaan luvassa on huhujen mukaan taittonäytöllinen puhelin. Idea on ilmeisesti hieman erilainen kuin juuri Suomeen saapuneessa Galaxy Foldissa ja vielä myyntiintuloa odottavassa Huawei Mate X:ssä, joissa näyttö aukeaa sivusuunnassa pienen tabletin kokoon.

Aikaisemmin tehtyjen paljastusten mukaan puhelimessa olisi sisäpuolella 6,2 tuuman näyttöpaneeli 22:9-kuvasuhteella ja 2142 x 876 pikselin resoluutiolla. Näyttö olisi siis kooltaan jokseenkin tavallisen kokoinen, mutta pitkämäisempi. Kuitenkin esimerkiksi Sonyn tuoreimmissa puhelimissa on nähty jo 21:9-kuvasuhdetta, joten mitat eivät olisi sittenkään erityisen poikkeuksellisia. Taitettuna puhelin olisi näin ollen varsin kompakti – hiukan kuin taittaisi suurehkon älypuhelimen pituussuunnassa kahtia.

Huhun mukaan kannessa olisi vielä esikuvansa tavoin pikkunäyttö 4:3-kuvasuhteella ja 800 x 600 pikselin tarkkuudella. Paljastusten mukaan tekniikka ei ole Samsungin ja Huawein puhelimista poiketen aivan lippulaivatasoista. Järjestelmäpiirinä olisi ylemmän keskiluokan Qualcomm Snapdragon 710. Sen kaverina olisi 4 tai 6 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 64 tai 128 gigatavun tallennusmuisti. Ennakkotietojen perusteella akun kapasiteetti olisi vain 2 730 milliampeerituntia.

Wall Street Journal on aikaisemmin kertonut puhelimen hinnaksi Verizon-operaattorin kautta 1 500 eurolla. Kyseessä on siis melko hinnakas puhelin, mutta edullisempi kuin Samsung Galaxy Fold ja Huawei Mate X.

Pääkuva: Dante Alighieri/Wikimedia Commons (CC BY-NC-SA 2.0)