OnePlussan kanssa samaan BBK-konserniin kuuluva Realme on julkistanut uuden “lippulaivan tappajansa” X2 Pron. Siinä missä OnePlussan hinnat ovat lipuneet hiljalleen kohti muiden lippulaivamallien luokkaa, Realmen hinnoittelu on ominaisuuksiin nähden edullisempaa.

Puhelimet ovat tulossa myös Euroopan markkinoille, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, koskeeko se myös Suomea. Lisäksi myyntiin tulee X2, 5 Pro ja 3 Pro.

Järjestelmäpiirinä on Qualcommin kaikkein kireimmäksi viritetty Snapdragon 855+, jonka lämpöjä pitää kurissa höyrykammio ja grafiittikerros. RAM-käyttömuistin määrä on mallista riippuen 6, 8 tai 12 gigatavua. Tallennustilaa taas löytyy 64, 128 tai 256 gigatavua.

Näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja 20:9-kuvasuhteellaan hieman tavallista pitkämäisempi. Se on varustettu Super AMOLED -paneelilla, joka tavallisesti tarjoaa tavallisia LCD-paneeleja paremman kontrastin. Ruudunpäivitysnopeus on OnePlussan kärkimalleista tuttu 90 hertsiä ja kirkkautta luvataan enimmillään jopa 1 000 nitiä. Se kattaa 100 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta ja tukee myös HDR10+:aa.

SuperVOOC-pikalataus toimii 50 watin teholla ja lataa 4 000 milliampeeritunnin akun puolessa tunnissa 80 prosentin tasolle. Puhelimessa on monista lippulaivoista jo puuttuva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä stereokaiuttimet. Puhelin tukee myös Dolby Atmos -ääntä.

Paukut eivät lopu vielä tähän, sillä takana on 74 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin telekamera ja 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Niistä jokainen on varustettu automaattitarkennuksella. Mukana on myös kahden megapikselin syvyyskenno taustan sumennusta varten. Optinen vakaaja kuitenkin puuttuu kaikista. Kameralla pystyy myös kuvaamaan videota 4K -tarkkuudella ja 60 ruudun sekuntinopeudella. Myös 960 FPS hidastuskuvaus löytyy.

Ainakin alkuun puhelimessa on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä ColorOS 6.1 -käyttöliittymällä.

Hinnat Euroopassa sijoittunevat mallista riippuen 500 euron molemmin puolin. Värivaihtoehdot ovat valkoinen Lunar White ja sininen Neptune Blue.

www.realme.com/global