Microsoft on paljastanut tulevasta Xbox Series X -konsolistaan uutta tietoa. Nyt saatiin maistiaiset myös tulevan konsolin ulkonäöstä. Tulevan mallin voi sijoittaa pystysuoraan, jolloin se on tornimainen hieman PC-keskusyksikön tapaan.

Microsoftin Xbox-johtaja Phil Spencer kertoi GameSpotille, että kyseessä on kaikkien aikojen nopein ja tehokkain pelikonsoli. Tehoa luvataan olevan nelinkertaisesti tämänhetkiseen huippumalliin Xbox One X:ään verrattuna. Xbox Oneen verrattuna graafiikkasuorituskykyä luvataan kahdeksankertaisesti ja Xbox One X:ään verrattuna kaksinkertaisesti.

Gamespotille antamassaan haastattelussa Spencer kertoi, että kontrollerissa on uusi hybridi d-pädi ja ja jakonäppäin. Latenssin luvataan parantuneen ja koko on hieman nykyistä pienempi. Muuten se muistuttaa One X:n kontrolleria.

Sisuksissa on käytetty GDDR6-muistia, jotta se pysyisi suorittimen ja grafiikkasuorittimen perässä. Latausajat on pyritty eliminoimaan kokonaan. Xbox Series X:ssä on optinen asema, joten myös fyysiset pelit tulevat kyseeseen, mutta vielä ei ole kerrottu, onko koneessa tuki 4K Blu-ray -levyille tai Dolby Atmos -äänelle.

Project Scarlett -työnimellä aiemmin tunnettu konsoli saapuu markkinoille näillä näkymin vuoden 2020 joulukaudeksi ja pyrkii haastamaan samoihin aikoihin markkinoille tulevan PlayStation 5:n. Hintatietoja ja tarkkaa ilmestymisajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

www.xbox.com