OnePlus on esitellyt puhelimiinsa uuden optimoidun latauksen. Se saapuu ohjelmistopäivityksen kautta myös joillekin valmistajan vanhempaan puhelinmalliin. Tähtäimessä on pidentää akun käyttöikää.

Lataustoiminto oppii käyttäjänsä päivärytmin muutaman viikon käytössä. Kun puhelimen laittaa yöksi lataukseen, se latautuu aluksi 80 prosentin varaukseen. Lataus jatkuu vasta sitten, kun käyttäjän keskimääräiseen herätysaikaan, ensimmäiseen hälytykseen tai tapahtumaan on 100 minuuttia. Silloin akun varausta ei turhaan pidetä 100 prosentissa koko yötä.

Ominaisuus on toistaiseksi ollut testikäytössä OnePlus 7- ja OnePlus 7 Pro -puhelimien käyttöjärjestelmän beetaversiossa. Optimoitu lataus löytyy akun asetuksista. Jatkossa optimointia on tarkoitus kehittää esimerkiksi ottamalla huomioon viikonloput ja muuttuvat aikavyöhykkeet. Ominaisuus saattaa tulla myös aikaisemmille OnePlus-puhelimille.

www.oneplus.com