Softpedia -sivuston mukaan Microsoft on julkaissut kaksi hätäpäivitystä Window 10 -käyttöjärjestelmään joilla on tarkoitus korjata mahdollisia haavoittuvuksia.

Haavoittuvuuksien kerrotaan liittyvän Windows 10 -käyttöjärjestelmän käsittelemään tapaan liittyen paikalliseen muistiin tallennettuja tietoja.

”Koodin etäsuorittamisen haavoittuvuus esiintyy siinä, että Microsoft Windows Codecs Library käsittelee muistissa olevia tiedostoja. Hyökkääjä, joka on onnistuneesti hyödyntänyt tätä haavoittuvuutta, voisi saada tietoja käyttäjän järjestelmän vaarantamiseksi entisestään. Haavoittuvuuden hyödyntäminen edellyttää, että ohjelma käsittelee erityisesti muotoillun kuvatiedoston. Päivitys korjaa haavoittuvuuden korjaamalla kuinka Microsoft Windows Codecs Library käsittelee muistissa olevia objekteja ”, Microsoftilta kerrotaan

Poikkeuksellisen tästä hätäpäivityksestä tekee se, että nämä päivitykset poikkeavat normaalin kuukausittaisen päivityskierron rytmistä mikä kertoo hyvin haavoittuvuuden vakavuustasosta. Microsoftin mukaan nämä hätäpäivitykset on julkaistu kaikille Windows 10 -laitteille ja näihin hätäpäivityksen tulisi päivittyä automaattisesti.

Luettelo käyttöjärjestelmäversioista, joihin virheet vaikuttavat:

Windows 10 -versio 1709
Windows 10 -versio 1803
Windows 10 -versio 1809
Windows 10 -versio 1903
Windows 10 -versio 1909
Windows 10 -versio 2004
Windows Server 2019
Windows Server -versio 1803
Windows Server -versio 1903
Windows Server -versio 1909
Windows Server -versio 2004