Laadukkaista kuvauskoptereistaan ja kuvanvakaimistaan tunnettu DJI tuo tasapainoisen ja tarkan kuvaustekniikan myös helposti mukana kulkevaan minikameramuotoon uusin ominaisuuksin. Suositun Osmo Pocket -minikameran seuraaja on DJI Pocket 2, jonka pieniin kuoriin on mahdutettu valtava määrä hienoja ominaisuuksia ja korkeatasoista kuvaustekniikkaa. Minikameran avulla on helppo kuvata kaikenlaista kuva- ja videomateriaalia yksittäisotoksista ammattitason ultrateräväpiirtoisiin 4K-elokuviin.

Vain 117 gramman keveytensä ja pienen kokonsa ansiosta Pocket 2 kulkee vaivattomasti mukana missä tahansa. Täydellä akulla Pocket 2 jaksaa jopa 140 minuuttia yhtäjaksoista kuvausta. Kolmiakselinen gimbaali takaa tasaisen ja vakaan kuvan sekä liikkeessä että paikoillaan. Entistä suuremman 1/1,7 tuuman kuvakennon ja laajemman 20 millimetrin f/1.8-linssin ansiosta kuvista ja videoista tulee tarkkoja ja kirkkaita. Uuden tarkennustekniikan ansiosta myös tarkat lähikuvat onnistuvat vaivatta. Lisäksi kehittynyt ActiveTrack 3.0 -tarkennus- ja kohteenseurantajärjestelmä auttaa liikkuvan kohteen kuvaamisessa entistä paremmin.

Valokuvia voidaan ottaa joko 16 tai 64 megapikselin koossa. Videokuvan enimmäistarkkuus on 60 kuvaa sekunnissa 4K-ultrateräväpiirrolla. Videoiden värimaailmaa voi kohentaa HDR-väriasetuksella. Kamerassa on jopa kahdeksankertainen tarkennus 64 megapikselin tilassa ja häviötön nelinkertainen tarkennus 1080p-tarkkuuden videoissa tai 16 megapikselin kuvissa. Hybrid 2.0 AF -automaattitarkennus helpottaa kuvaamista monessa tilanteessa.

Videokuvauksessa ääni taltioituu tarkasti neljällä mikrofonilla ja DJI Matrix Stereo -tekniikalla. Tallennettu ääni toistuu selkeästi. Lisäksi SoundTrack- ja Audio Zoom -toiminnot helpottavat äänen selkeyttä ja fokusta tietyissä kuvaustilanteissa. Näin kuka tahansa voi luoda pienellä vaivalla laadukasta sisältöä Pocket 2 -minikameran avulla.

Monipuolisten kuvaustoimintojen ansiosta Pocket 2 -kameralla onnistuu myös erilaisten hidastus- ja nopeutusvideoiden (Slow Motion, Timelapse, Hyperlapse, Motionlapse) kuvaaminen. Kameralla on myös helppo kuvata suoratoistovideoita suoraan sosiaaliseen mediaan ja videopalveluihin. Erityisellä Story Mode -tilalla onnistuu tarinavideoiden tekeminen haluttuja värisuotimia ja muita asetuksia hyödyntäen.

Modulaarisen rakenteensa ansiosta Pocket 2 -minikameraa voidaan laajentaa ja räätälöidä monipuolisesti. Varren pohjalevyn alta paljastuu liitäntä erilaisille laajennusosille, kuten kolmijalalle, jalustakiinnitykselle ja laajennusvarrelle. Minikameraa voidaan käyttää joko sellaisenaan suoraan kamerasta ohjaten, yhdessä älypuhelimeen liitettynä tai erilliseen langattomaan ohjainyksikköön liitettynä, jolloin hallinta sujuu myös etäältä. Do-It-All-laajennusosassa on paikka jalustalle, Bluetooth- ja Wifi-moduuli, kaiutin, 3,5 millimetrin stereoliitäntä ja langattoman mikrofonin vastaanotin. Muita lisäosia ovat esimerkiksi solakka latausrasia, langaton mikrofonipaketti, vesitiivis kuvauskotelo, hallintapyöröohjain, laajakuvalinssit ja laajennusosa älypuhelimelle.

Älypuhelimille saatavan DJI Mimo -sovelluksen ansiosta kuvausmateriaalin käsittely ja jakaminen esimerkiksi sosiaaliseen mediaan on tehty helpoksi ja nopeaksi. Kätevän tekoälyavusteisen editointisovelluksen avulla erilaisten videoiden luominen onnistuu nopeasti vähäiselläkin osaamisella.

Suositushinta: 379 euroa
Lisätietoa: dji.com/fi/pocket-2

Lue täältä myös AVPlussan tekemä testi ensimmäisen sukupolven Osmo Pocket kamerasta