Brittiläinen iFi Audio on julkistanut uuden Zen Air -sarjan. Se perustuu jo ennestään kovaa hinta-laatusuhdetta tarjoavaan Zen-sarjaan, mutta on entistä edullisempi.

Homman juju on sama kuin kuin Zen-sarjassakin, eli kyseessä on työpöytäkokoiset hifilaitteet. Muotokin on tuttu. Erona Zen-sarjaan on, että Air-malleissa ei ole balansoituja liitäntöjä, runko on alumiinin sijaan tekstuuripinnalla somistettua polymeeria ja GMT-kelloa ei ole. Piiristöä on muutenkin yksinkertaistettu, joten Zen-mallien ilmoitetaan olevan Zen Air -malleja äänenlaadullisesti hitusen parempia.

Ensi viikolla kauppoihin tulee Zen Air Blue ja Zen Air DAC. Näistä Zen Air Blue on Bluetooth-DAC, joka tukee aptX Adaptivea, aptX HD:ta, aptX Low Latencyä, LDACia ja HWA/LHDC:tä. Zen Air DAC taas on kuulokevahvistimella ryyditetty USB-DAC, jossa on samainen Burr-Brownin DA-muunninpiiri kuin alkuperäisessä Zen DACissa, joka tukee 32 bitin ja 384 kilohertsin PCM-toistoa, DXD:tä ja DSD256:ta. Mukana on tuttu XMOS-laiteohjelmisto, digitaalisia suotimia ja tuki MQA-renderöinnille (ei siis dekoodaukselle).

Toukokuussa perässä seuraavat Zen Air Phono -levysoitinesivahvistin MM- ja MM-rasioille sekä analoginen Zen Air CAN -kuulokevhvistin.

Erikoisuutena on, että jokaisen laitteen väri on hieman eri sävyinen harmaa. Suositushinta jokaisella on vaivaiset 99 euroa.

www.ifi-audio.com

www.tur-pex.com