LG Innotek on kehittänyt älypuhelimia varten uuden kameramoduulin, jossa on optinen zoom. Oikea optinen zoom on ollut harvinaisuus älypuhelimissa. Sellainen tekisi väkisinkin puhelimesta paksun. Nokian kymmenen vuoden takaisessa Lumia 1020 -hirviöpuhelimessa sellainen kuitenkin oli, ja sen myös tunsi taskussaan mojovana pullotuksena. Puhelimen kamerasovelluksissa on lähes aina tarjolla myös digitaalinen zoom, mutta se tarkoittaa käytännössä vain kuvan rajaamista.

Muutaman vuoden verran ollut myös tarjolla periskooppikameroita, joissa on ollut pitkällä polttovälillä varustettu objektiivi poikittain puhelimen sisällä. Mutta silloinkaan kyseessä ei ole ollut varsinainen zoom vaan useampi kamera, joiden polttovälivaihtoehtojen välillä on mahdollista valita.

LG Innotekin kehittelemässä kameramoduulissa on säätyvä polttoväli ja sen ansiosta 4–9-kertainen optinen zoom. Siinäkin optiikka on peilien avulla sijoitettu poikittain kuten periskooppikameroissa. Näin moduulista on saatu ohut, ja samalla useamman kameran tarve vähenee. Polttoväliksi ilmoitetaan 100–200 millimetriä. Vastaavan kameran esitteli Sony viime keväänä Xperia 1 IV -kamerassaan, jossa on telekamerassa 85mm–125 mm optinen periskooppizoom.

Polttovälin pidentyessä puhelimen pienikin heilahdus aiheuttaa helpommin epätarkan kuvan. LG Innolink on ratkaissut moduulissaan asian optisella kuvanvakaimella. Piirivalmistaja Qualcomm on ollut mukana kehitystyössä, ja sen lippulaivapiiri Snapdragon 8 Gen 2 tukee LG:n kamerapiiriä.