Puhelinvalmistaja Unihertz toi nostalgisen “Blueberry” tyylisen puhelimen takaisin. Puhelimessa on fyysinen näppäimistö ja käyttöjärjestelmänä Android 11. Puhelin tunnetaan nimellä Titan Pocket ja saatavilla on olemassa myös suurempi Titan malli.

Pocket mallin mitat ovat 132,5 x 73,2 x 16,8 millimetriä ja paino 216 grammaa. Puhelimessa on takavalaistu QWERTY-näppäimistö, jossa ei kuitenkaan valitettavasti ole fyysisiä Å-,Ä- tai Ö-näppäimiä. Ohjelmallisesti nämäkin ovat käytettävissä. Ainakin asetuksissa on tähän mahdollisuus.


Fyysisen näppäimistön tuominen puhelimeen johtaa kompromisseihin esimerkiksi näytön koossa. Näyttönä puhelimessa on 716 x 720 3,1″ IPS LCD kosketusnäyttö Gorilla Glass-lasilla.

Puhelimen runko on alumiinia ja sen ylä- ja alaosa ovat suojattu kumilla. Titan Pocket mainostetaan pudotus- ja iskunkestävänä. Vedenkestävä puhelin ei kuitenkaan ole.

Laitteessa on NFC, OTG, FM-radio, sormenjälkitunnistin ja sisäänrakennettu IR-tunnistin, jonka avulla puhelinta voi käyttää esimerkiksi kaukosäätimenä. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu laitteen etupuolelle. Laite tukee GPS, Beidou ja Glonass paikannusjärjestelmiä. Titan Pocket tukee myös 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyttä sekä Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.1 / NFC -yhteyksiä ja sisältää sekä USB-C- että 3,5 mm plugi liitännät.

Vaikka 4000 mAh akku voi kuulostaa pieneltä, pieni näyttö ja hyvä akun optimointi tekevät siitä riittävän. Pocketin mukana tulee USB-C to USB-A johto ja 5V/1A laturi. Laitteessa järjestelmäpiirinä on jo ikääntynyt Mediatek Helio P70 6 GB DDR4 RAM-muistilla ja 128 GB sisäisellä tallennustilalla. Tämän lisäksi puhelimessa on MicroSD-muistikorttipaikka.

Pocketissa on automaattitarkenteinen 16 MP takakamera ja kiinteätarkenteinen 8 MP etukamera. Puhelimen kamera sovelluksessa on hyvin vähän jälkikäsittelyä, joka johtaa helposti mm. haaleisiin kuviin. Perustoimintoihin kuten dokumenttien digitalisointiin kamera kuitenkin ajaa asiansa.

Titan Pocket hinta on 399,95€.

unihertz.com​

e-ville.com