Ole Möllerin nelisenkymmentä vuotta sitten perustama tanskalainen Copland kunnioittaa juuriaan julkistamalla CTA407-vahvistimen. Se korvaa CTA408-mallin.

Kyseessä on täysin putkiin perustuva integroitu vahvistin ja sijoittuu malliston huipulle. Pienemmät mallit on viime vuosina olleet hybridivahvistimia, mutta nyt luotetaan putkiin myös päätteessä. Vahvistimen luvataan toimivan monenlaisten kaiuttimien kaverina. Toiston luvataan olevan tarkkaa ja dynaamista.

Pääte on push-pull-tyyppinen. Molemmissa kanavissa on kaksi yhteensovitettua KT88-putkea. Tehoa luvataan lähtevän yli sata wattia. Ultralineaarisen kytkennän ansiosta vahvistimen luvataan yhdistävän triodien matalan särön ja tetrodien tehon. Enimmän osan tehosta saa irti a-luokassa. Vahvistin tunnistaa automaattisesti 6550-, KT88-, KT120- ja KT150-putket ja säätää biasoinnin automaattisesti. Etupaneelissa on ledit, jotka ilmaisevat pääteputkien biasointitason. Etuasteessa on kaksi 12BH7-putkea ja yksi ECC83.

Äänenvoimakkuutta voi säätää moottoroidulla säätimellä. Coplandin RC102A -kaukosäätimellä hoituu myös säätö. Mukana on perinteiseen stereotoistoon mukavasti liitäntöjä, eli viisi linjasisääntuloa, sisäänrakennettu phono-sisääntulo mc- ja mm-äänirasioilla varustetuille levysoittimille sekä eksoottisempana vaihtoehtona nauhamonitoriliitännät!

Vahvistimen hinta on Suomessa 6 500 euroa.

copland.dk

kruunuradio.fi