JVC on esitellyt uuden LX-NZ30 4K Laser -projektorin. Sen luvataan soveltuvan niin kotiteatteriin kuin pelikäyttöön. Pelikäytössä auttaa matala viive, jonka ilmoitetaan olevan alimmillaan 6,25 millisekuntia. Myös 240 hertsin maksimivirkistystaajuus 1080p-tulolla tarjoaa sulavaa kuvaa peleihin.

Valovoima yltää 3 300 lumeniin, eli valoa riittää myös olohuonekäyttöön ilman tilan täydellistä pimentämistä. Valonlähteenä on Blu-Escent Laser, jonka käyttöiäksi ilmoitetaan 20 000 tuntia. Projektorissa on uusi 105 watin sininen laserdiodikokoonpano edeltäjän 95 watin sijaan, mikä tuo lisää kirkkautta valoisissa ja vaaleissa tiloissa käyttämistä varten.

Laservalonlähde muuttaa valotehoaan nopeasti, joten kirkkauden säätö sujuu pienellä viiveellä. Mustan luvataan olevan syvempää ja kuvan lähempänä ihmisen havainnointikykyä. Projektorissa on 0,47 tuuman Full-HD DMD-siru, josta 4k-kuva saadaan aikaan nelisuuntaisen e-shift-skaalauksen voimin.

Projektori tukee hdr10- ja hlg-formaatteja. Se osaa valita kuvatilan automaattisesti, ja mukana on automaattinen sävykartoitustoiminto hdr-kuvan optimoimiseksi. 4K-kuvapuolella tuettuna ovat 4K/60p 4:4:4/36bit, 4K/60p 4:2:2/36bit ja 4K/24p 4:4:4/36bit.

Linssinsiirron säätövaraa löytyy pystysuunnassa ± 60% ja vaakasuunnassa ± 23%, minkä lisäksi tarjolla on 1,6-kertainen zoom. 100 tuuman kokoisen kuvan saa 3–4,8 metrin etäisyydeltä. Keystone-säädön lisäksi projektorissa on erilaisia säätömahdollisuuksia kankaiden kulmien geometriavirheiden varalta.

Hintaa projektorilla on 4 499 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Laitetta on varastossa saman tien. Samalla edeltäjä LX-NZ3 on poistunut myynnistä.

eu.jvc.com

simex.fi