Kovan luokan fuusiojazz-basisti Jeff Berlin saapuu kvartettinsa kanssa Suomeen ensimmäistä kertaa. Suomessa Jeff Berlin on käynyt aikaisemmin kerran, Äänekosken Keitelejazzissa. Silloin hän soitti John Abercrombien yhtyeessä.

Hän soittaa kaksi keikkaa, joista Hämeenlinnassa hän esiintyy Suisto-klubilla keskiviikkona 5.4. kello 20 osoitteessa Verkatehtaankuja 7. Porissa hän esiintyy seuraavana päivänä torstaina 6.4 kello 19 Validi Karkia -klubilla Studio Hilkassa osoitteessa Valtakatu 22.

Berlin soitti 1970-luvun lopussa rumpali Bill Brufordin yhtyeessä. Tuossa vaiheessa Bruford oli jo soittanut muun muassa progen kulmakiviyhtyeissä Yes ja King Crimson, joten valinta rytmiryhmään oli melkoinen meriitti.

Vuosikymmenten varrella ansioluetteloon on kertynyt kovia nimiä. Yhteistyökumppaneina on ollut sellaiset jazz-kitaravirtuoosit kuin John McLaughlin, John Abercrombie ja Allan Holdsworth. Alan lehdet ovat vuosiäänestyksissään valinneet hänet maailman parhaaksi jazzbasistiksi. Hän on kieltäytynyt Van Halen -pestistä ja myöntynyt Yesin kutsuun. Ikää miehelle tuli tammikuussa 70 vuotta.

Berlin on myös välittänyt osaamistaan eteenpäin perustamansa The Players School of Music -musiikkikoulun kautta. Mies on kirjoittanut kolumneja Guitar Playeriin ja Bass Playeriin sekä tehnyt opetusvideoita. Ympäri maailmaa hänen osaamistaan on voinut ammentaa luentojen ja klinikoiden kautta.

Kokoonpano keikoilla on seuraava:
Jeff Berlin Quartet (USA/IL/CL)
Jeff Berlin, sähköbasso
Asaf Sirkis, rummut
Jorge Vera, piano
Emilio García, sähkökitara

jeffberlinmusicgroup.com