TCL Electronics on esitellyt Pohjoismaiden markkinoille uudet C64-televisiot. Sykähdyttävästi nimetty malli sattuu sopivasti olemaan ominaisuuksiltaan melko mielenkiintoinen vaihtoehto pelaajille budjettiluokassa.

Kaikissa malleissa on 4K Quantum Dot -paneeli, jonka luvataan toistavan yli miljardi väriä. Kirkkauden valmistaja ilmoittaa yltävän 450 nitiin. HDR-formaateista tuettuja ovat HDR10, HLG, Dolby Vision ja HDR10+. Liiketerävyydestä on huolehtimassa 60 Hz MEMC Motion Clarity. Mukana menossa on uusi AIPQ Engine 3.0 -kuvanparannuspiiri.

Hintaluokassaan mainioina peliominaisuuksina C64-mallit HDMI 2.1 -liitännät ja 120 hertsin virkistystaajuus tuoreimman sukupolven pelikonsoleja varten. Jälkimmäinen tosin on käytössä maksimissaan 1080p-tarkkuudella. 4K-tarkkuudella maksimi on 60 hertsiä.

Pelikäyttöä puoltaa myös automaattisesti latenssia vähentävä ALLM sekä Freesync VRR, joka osaa säätää virkistystaajuutta automaattisesti esimerkiksi konsolin kuvataajuuden perusteella.

Televisiot tukevat immersiivistä Dolby Atmos -tilaääntä joko omien kaiuttimiensa tai esimerkiksi HDMI eARC -liitäntään liitetyn Dolby Atmos -soundbarin kautta. Tarkempaa tietoa television kaiutinjärjestelmästä ei ole ilmoitettu.

Käyttöjärjestelmänä on Android TV, joten suoratoistopalveluista on saatavilla kutakuinkin kaikki kuviteltavissa olevat. Tuki on myös Google Assistant ja Amazon Alexa -puheohjauksille.

Designiltaan televisioiden reunat ovat lähes olemattoman ohuet. Jalusta on säädettävissä kahteen asentoon, jolla television saa joko sovitettua pienikokoiselle alustalle tai alle saa mahtumaan myös soundbarin.

TCL:n C64-sarjan hinnat yltävät 43-tuumaisen 699 eurosta 85-tuumaisen 2 299 euroon. Televisiot saapuvat jälleenmyyjille huhtikuussa.

tcl.com