Tulevana syksynä toisen sukupolven AirPods Pro saa ohjelmistopäivitykssä jopa kolme uutta ominaisuutta. Uusi laiteohjelmisto on tällä hetkellä rajoitettu vain kehittäjille.

Päivityksessä on uusi Adaptive Audio -ominaisuus, joka yhdistää läpinäkyvyyden ja aktiivisen melunvaimennuksen mukautumaan dynaamisesti ympäristön olosuhteisiin. Voit pysyä läsnä ympäristössäsi samalla, kun häiritseviä ääniä vähennetään; kuunnella musiikkia jäämättä paitsi siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Kun joku on lähellä, keskustelutietoisuusvaihtoehto hiljentää musiikin ääntä ja keskittyy ääniin samalla, kun taustahälyä leikataan pois. Mukautuva ääni ja keskustelutoiminnot toimivat myös puheluissa, jotta kuulet puhujan paremmin liikkeellä oltaessa.

Kuuntelukokemus puolestaan paranee henkilökohtaisen äänenvoimakkuuden, Personalized Volumen, ansiosta. Se hyödyntää koneoppimista tunnistaakseen ympäristön olosuhteet ja mukauttaakseen sitten äänenvoimakkuutta kulloinkin toistuvaan sisältöön sopivaksi.

Apple kertoo parantavansa myös automaattista äänilähteen vaihtamista koko Apple-ekosysteemissä, jotta voit vaihtaa laitteiden välillä aiempaa nopeammin.

apple.com