Monitor Audio on äskettäin julkaissut tähän mennessä vaikuttavimman kaiuttimensa, joka on suunniteltu erityisesti vaativille hifiharrastajille. Tämä huipputeknologinen kaiutin lupaa vertaansa vailla olevaa äänikokemusta viimeisimmillä innovaatioilla ja Monitor Audion uusimmalla tekniikalla.

Hyphn:n sydämessä on yrityksen innovatiivinen “M-Array” -asetelma jossa on diskanttielementti, jota ympäröi kuusi 50 mm keskiäänielementtiä. Tämä osoittaa Monitor Audion sitoutumisen kristallinkirkkaaseen äänenlaatuun kaikilla taajuuksilla. Kaiuttimessa on kolmannen sukupolven Micro Pleated Diaphragm III (MPD III) -diskanttielementti, joka on jo saavuttanut mainetta yrityksen Platinum Series 3G -jalustakaiuttimissa.

Monitor Audio on varustanut Hyphn:n Rigid Diaphragm Technology III (RDT III) -kartioilla, ominaisuudella joka on osoittautunut mullistavaksi. Kuusi 50 mm keskiäänielementtiä hyödyntää tätä teknologiaa, mikä takaa tarkan toiston ja vähentää vääristymiä.

Parhaan äänenlaadun saavuttamiseksi M-Array on sijoitettu Hyphn:n ”kaksoispilarien” väliin, joissa kummassakin on parillinen määrä 203 mm bassoelementtejä. Älykkäässä vastakkainasetellussa konfiguraatiossa bassoelementit on suunnattu sisäänpäin, mikä johtaa minimaalisiin värähtelyihin kotelossa ja itse elementeissä. Monitor Audio kertoo, että tämä suunnittelu poistaa ei-toivotut värähtelyt ja parantaa äänen selkeyttä.

Tarkasti suunniteltu ja valmistettu Hyphn kaiuttimen kotelo on rakennettu tarkkuustyöstetystä mineraali- ja akryylikivestä. Tämä lähestymistapa luo paitsi visuaalisesti upean kaiuttimen, mutta myös varmistaa rakenteellisen jäykkyyden. Kotelon paksuus vaihtelee 13 millimetristä 25 millimetriin, mikä takaa lähes värittymättömän kuuntelukokemuksen. Painoa kaiuttimella on 175 kg.

Hyphn-kaiuttimen herkkyys on ilmoitettu 85 desibeliä 4 ohmin kuormituksella. Monitor Audio tarjoaa kolme eri viimeistelyvaihtoehtoa: satiinivalkoinen, mattamusta ja matta vihreä.

Hyphn-kaiutinpari on nyt ostettavissa hintaan 82 500 euroa.

monitoraudio.com