Grammy-palkittu saksofonisti David Sanborn kuoli sunnuntaina 12. toukokuuta, 78-vuotiaana. Sanborn oli sairastanut eturauhassyöpää vuodesta 2018, mutta hänen terveydentilansa näytti viime aikoihin asti paranevan, ja hän suunnitteli live-esiintymisiä vuoteen 2025 saakka. Valitettavasti viime kuussa hän joutui kuitenkin perumaan esiintymisensä Virginiassa vedoten terveysongelmiin.

Sanborn kertoi virallisella sosiaalisen median tilillään kärsineensä kovista selkäkivuista, jotka estivät häntä kävelemästä ja soittamasta. Lisäksi hän joutui äkilliseen leikkaukseen, jonka toipumisajaksi arvioitiin 6–8 viikkoa.

David Sanbornin kuolema vahvistettiin myös Rolling Stone -lehdelle. Monien tunnettujen artistien kanssa uransa aikana työskennellyt Sanborn soitti muun muassa Rolling Stonesin, Stevie Wonderin, David Bowien ja Elton Johnin kappaleilla. Sanborn vieraili myös Suomessa useita kertoja uransa aikana, jättäen jälkensä paikalliseen musiikkikulttuuriin.

Sanbornin perintö elää hänen monipuolisen musiikkinsa kautta, ja hänen vaikutuksensa jazz- ja pop-musiikkiin on kiistaton. Hänen poismenonsa on suuri menetys musiikkimaailmalle.​