Lenovolta on ilmestynyt viisi kappaletta tabletteja. Kolme niistä sijoittuu budjettiluokkaan ja kaksi keskihintaluokkaan.

Edullisimman E-sarjan alkaen-malli Lenovo Tab E7 on varustettu seitsemän tuuman kokoisella lcd-näytöllä, jonka tarkkuus on 1024 x 600 pistettä. Järjestelmäpiiri on MediaTekin MT8167. Ram-muistia on vain gigatavu ja tallennustila on nykymittapuilla melko vaatimaton 16 gigatavua, mutta se on laajennettavissa muistikortin avulla

Käyttöjärjestelmä on vaatimattomalla suorituskyvyllä varustetuille laitteille tarkoitettu Android 8 Oreo Go. Myös akun kapasiteetti on heppoinen eli 2750 milliampeerituntia. Takana on kahden megapikselin kamera, kun taas edestä löytyy 0,3 megapikselin selfiekamera. Edullisin malli maksaa Suomessa 79 euroa.

E8 taas sisältää kahdeksan tuuman näytön, joka on toteutettu ips lcd -tekniikalla ja on tarkkuudeltaan 1280 x 800 pikseliä. Akun kapasiteetti on selvästi suurempi eli 4840 milliampeerituntia. Myös kameraosasto on vakuuttavampi, sillä takakamerassa on viisi megapikseliä ja selfiekamerassa kaksi megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä puolestaan on MediaTek MT8163B. Ram-muistia on E8:ssakin vain yksi gigatavu ja tallennustilaa 16 gigatavua. Käyttöjärjestelmä on täysi Android-versio, mutta versiona on vanhempi Android 7 Nougat. Hintaa tabletilla on 129 euroa.

Suurin E-sarjalainen eli E10 on näytöltään kymmenentuumainen. Sen tarkkuus on E8:n tavoin 1280 x 800 pikseliä. Myös viiden ja kahden megapikselin kennolla varustetut kamerat ovat vastaavat kuin E8:ssa ja akun kapasiteetti on jokseenkin samat 4850 milliampeerituntia.

Järjestelmäpiiriksi on valikoitunut Qualcommin edullisimman pään Snapdragon 210. Ram-muistia on yhden tai kahden gigatavun verran. Tallennustila on tutut 16 gigatavua ja sitä voi laajentaa muistikortilla. Käyttöjärjestelmänä sen sijaan on edullisimman mallin tavoin Android Oreo Go. Hintaa E10-mallilla on 149 euroa.

Keskiluokan tableteista edullisempi Tab M10 on varustettu 10-tuumaisella näytöllä, joka pystyy Full HD -tarkkuuteen. Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 450, ram-muistia kolme gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua. Muistitila on laajennettavissa muistikorttipaikalla. Akku on siinä kapasiteetiltaan 4850 milliampeerituntia ja kamerat on varustettu viiden ja kahden megapikselin kennoilla. Käyttöjärjestelmänä tabletissa on Android 8.0 Oreo. Hintaa laitteella on Suomessa 199 euroa.

Hintavampi ja paremmin varustettu P10 tuo mukanaan neljän gigatavun ram-muistin, 64 gigatavun tallennusmuistin. Myös kamerat ovat järeämpiä kahdeksan ja viiden megapikselin kennoillaan. Akku on myös huomattavasti kookkaampi 7 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Lisäksi P10-mallissa on usb-c-liitäntä, kuulokeliitäntä ja 4G LTE. Hintaa P10:llä on 299 euroa.

Uutuuksia on lupa odotella kauppoihin Suomessa syksyn mittaan.

www.lenovo.com/fi