Huawein tuo Suomeen kaksi uutta tablettia. Yhteistä MediaPad M5 litelle ja MediaPad T5:lle on 10,1 tuuman kokoinen näyttö, joka yltää Full HD -tarkkuuteen. Niissä on myös sama Kirin 659 -järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan suoritinydintä. Käyttöjärjestelmä on Android 8.0 Oreo, jonka käyttöliittymänä on EMUI 8.0.

Järeämpi MediaPad M5 lite on varustettu 32 gigatavun tallennustilalla, minkä lisäksi siinä on micro-sd-muistikorttipaikka muisti lisäämiseksi aina 256 gigatavuun asti. Ram-käyttömuisti on kooltaan kolme gigatavua. Laitteen akku on kapasiteetiltaan 7 500 milliampeerituntia ja se tukee Huawein Quick Charge -pikalatausta. Latausliitäntänä on usb-c.

Takana on kahdeksan megapikselin pääkamera ja etukamera. Äänentoistosta huolehtii Harman Kardonin kanssa kehitetty neljän kaiuttimen järjestelmä. Äänen luvataan olevan Histen 5.0 -teknologian ansiosta vaikuttava ja kolmiulotteinen. Mukana tulee M-Pen lite -kosketuskynä, jonka tuntumaa kuvataan luonnolliseksi.

Edullisemman MediaPad T5:n tallennusmuisti on 16 gigatavun kokoinen. Myös siinä on mahdollista lisätä muistitilaa 256 gigatavuun asti. Ram-käyttömuistia on kahden gigatavun verran. Akku on kapasiteetiltaan 5 100 milliampeerituntia, ja latausliitäntä on micro-usb.

Pääkameran kenno on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja etukameran taas kaksi megapikseliä. MediaPad T5:n kohdalla on mietitty myös lapsia. Tabletissa on Children’s Corner -sovellus, joka antaa vanhemmille mahdollisuuden asettaa rajoituksia lasten tabletinkäytölle, muokata sisältöjä ja säätää kirkkautta ja värejä.

Suositushinnat ovat seuraavat:

Huawei MediaPad M5 lite 10 Wi-Fi: 299 euroa
Huawei MediaPad M5 lite 10 LTE: 349 euroa

Huawei MediaPad T5 10 Wi-Fi: 199 euroa
Huawei MediaPad T5 10 LTE: 249 euroa

www.huawei.com