Huhut kävivät todeksi; Spotify on ilmoittanut nostavansa tilaussuunnitelmiensa hintoja. Hintojen korotus koskee monia markkina-alueita, joissa mukana on myös Suomi.

Spotify on musiikin suoratoistojätti, jolla on yrityksen mukaan yli 500 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti, joista 40 prosenttia on premium-tilaajia. Tilaushinnankorotus ei rajoitu vain Suomen markkinoille, sillä Spotify vahvistaa hintojen nousevan kymmenillä markkina-alueilla kuten suuressa osassa Euroopan unionia, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja osia Etelä- ja Keski-Amerikasta, Aasiasta ja Oseaniasta.

Hinnankorotus on huomionarvoinen, sillä se on ensimmäinen kerta kun Spotify muuttaa premium-hintasuunnitelmansa monilla eri markkinoilla. Suoratoistopalvelujen kilpailijat kuten Netflix, ovat säännöllisesti päivittäneet hintaluokkiaan vuosien varrella. On myös huomionarvoista, että ilmoitus hintojen koroutuksista tuli päivää ennen Spotifyn Q2 2023 -tulosten raportoimista. Hinnankorotus on selvä tapa lisätä ruotsalaisen yrityksen tuloja ja loppujen lopuksi pitää osakkeenomistajat tyytyväisinä.


Spotifyn eri tilauksien uudet hinnat Suomessa:
– Spotify Yksilö-Premium: 11,99 € / kk (aiemmin 10,99 €, korotus 9,1 %)
– Spotify Duo-Premium: 16,49 € / kk (aiemmin 14,99 €, korotus 10,0 %)
– Spotify Perhe-Premium: 19,99 € / kk (aiemmin 18,99 €, korotus 5,3 %)
– Spotify Premium Opiskelija: 6,99 € / kk (aiemmin 6,49 €, korotus 7,7 %)


Apple nosti myös premium-tilauksensa hintaa viime lokakuussa, joten uutiset Spotifyn hinnankorotuksesta olivat jopa odotettavissa. Tämän vuoden alussa ilmestyi raportteja siitä, että Spotify työskentelee uuden tilaussuunnitelman parissa, joka antaa käyttäjille pääsyn korkealaatuisempaan “lossless” -musiikkiin. Uusi tilausmuoto odotetaan julkistettavan myöhemmin tänä vuonna.

spotify.com