Billie Eilish, yksi maailman suosituimmista poptähdistä, on julkaissut kolmannen studioalbuminsa “Hit Me Hard and Soft”. Albumin ovat kirjoittaneet ja säveltäneet Eilish ja hänen veljensä Finneas O’Connell, joka vastaa myös tuotannosta.

Albumi on saanut kriitikoilta lähes yksimielisen ylistävän vastaanoton. The Telegraphin Neil McCormick antoi albumille täydet viisi tähteä, kuvaillen sitä “aistilliseksi ja sydäntä särkeväksi mestariteokseksi” ja vertaamalla sitä Joni Mitchellin klassikkoalbumiin “Blue”. McCormickin mukaan tämä on Eilishin paras albumi tähän mennessä.

NME:n Thomas Smith on samoilla linjoilla, ylistäen Eilishin henkilökohtaista lähestymistapaa musiikintekoon. “Kirjoittaessaan itselleen hän on luonut albumin, joka resonoi syvemmin kuin mikään aiempi teos,” Smith toteaa.

The Independent antoi albumille myös täydet viisi tähteä, samoin kuin useat muutkin mediat. The Guardianilta albumi sai neljä tähteä. Kriitikoiden käyttämät adjektiivit kuvaavat albumia muun muassa “varmaksi”, “rohkeaksi”, “intiimiksi” ja “loistavaksi”.

Billie Eilishin uusi albumi näyttää vahvistavan hänen asemansa yhtenä nykyajan merkittävimmistä pop-artisteista, ja se saa kriitikoilta kiitosta niin musiikillisesta syvyydestään kuin henkilökohtaisesta otteestaan.​