Olli Ahvenlahden uusi jazzalbumi “Mirror Mirror” sai täydet viisi tähteä Soundi-lehden arviossa
Jazzpianisti Olli Ahvenlahden tuorein teos “Mirror Mirror”, julkaistu We Jazz -levymerkillä, on kerännyt täydet viisi tähteä Soundi-lehden arviossa.

Järvinen kehuu Ahvenlahden tunnusomaista jazzfunk-tyyliä, joka albumilla ilmenee räjähtävän energisesti. Vaikka uusia julkaisuja on tullut harvakseltaan, “Mirror Mirror” todistaa Ahvenlahden pysyvän edelleen jazzin huipulla. Levy rakentaa tunnelmansa yksinkertaisia elementtejä taidokkaasti käyttäen, missä jokainen groove sähköistää kuulijan ilman tarpeetonta ylisoittoa.

Järvisen mukaan Levyn kappaleet heijastavat pohjoismaisen jazzin kirkkautta, mutta niiden juuret ulottuvat syvälle bluesin maaperään, luoden syvällisen ja asiantuntevasti kasvatetun musiikillisen kokemuksen. Järvisen mukaan albumi on äärimmäisen rehellinen: soittajat eivät katso musiikin peiliin itseään egoistisesti ihaillen, vaan toimivat toistensa peileinä, luoden monivivahteisen ja kirjavan musiikillisen sateenkaaren.

“Mirror Mirror” vahvistaa Olli Ahvenlahden asemaa suomalaisen jazzin kärkiniminä ja on välttämätön lisä kaikkien jazzin ystävien kokoelmiin.

(Arvio: Soundi 4/2024, Samuel Järvinen)